Nowy zakład produkcyjny

Skarby Smaku od lat zajmują się produkcją żywności tradycyjnej i ekologicznej. Wyspecjalizowaliśmy się w oferowaniu najwyższej jakości produktów garmażeryjnych przygotowywanych w sposób domowy z naturalnych składników i bez stosowania dodatków w rodzaju polepszaczy smaków lub konserwantów.
Część produktów z naszej oferty jest objętych Certyfikatem Ekologicznym, który jest corocznie audytowany i odnawiany przez przedstawicieli PCBiC.

Planując dalszy rozwój naszej spółki oraz oczywiście z chęci dostarczania Klientom jak najlepszych jakościowo potraw Skarby Smaku uruchomiły nowy zakład produkcyjny.

Mieści się on w naszej nowej siedzibie przy ul. A. Magiera 13A i zapewnia dużo lepsze i nowocześniejsze warunki zarówno produkcji jak i pracy kucharzy. Na powierzchni ponad 400 metrów kwadratowych znajdują się dwie w pełni wyposażone kuchnie, infrastruktura magazynowa i logistyczna oraz część socjalna dla załogi. Kuchnie wyposażone są miedzy innymi w piece konwekcyjno-parowe firmy Rational.

Obok nowego zakładu znajdą Państwo sklep Skarby Smaku, gdzie można kupić produkowane przez nas potrawy (więcej informacji).

Niezmiennie dokładamy starań, aby nasze firmowe produkty wyróżniały się pod wieloma względami. Przygotowywane przez nas produkty:

  • nie zawierają konserwantów,
  • pozbawione są wzmacniaczy smaku i zapachu,
  • dzięki zastosowaniu metody szokowego schładzania nasze produkty są zawsze świeże i długo utrzymują przydatność do spożycia

Dysponując własnym zapleczem produkcyjnym:

  • automatycznie odpowiadamy na zapytania i zapotrzebowanie Klienta,
  • realizujemy indywidualne zamówienia od firm i osób prywatnych,
  • zapewniamy wykorzystanie w produkcji sprawdzonych półproduktów wysokiej jakości,
  • gwarantujemy jakość produkcji na podstawie wdrożonych w zakładzie norm dotyczących:

Dobrej Praktyki  Produkcyjnej (GMP),
Dobrej Praktyki  Higienicznej (GHP) z elementami HACCP,

Wyroby Skarby Smaku są do kupienia w naszych sklepach oraz na Bio Bazarze w Warszawie i Katowicach.

Zapraszamy do współpracy odbiorców hurtowych!

Specjalizujemy się w wypieku delikatesowych pasztetów mięsnych i jarskich. Przygotowujemy również pasztety z surowców nie zawierających glutenu.

Nasi kucharze codziennie przygotowują m.in.:

  • Placki, placuszki, racuchy,
  • Kluski, kluseczki i pyzy,
  • Na słodko, słono i wytrawnie.

Podstawą naszych dań jest kuchnia polska, ale również sięgamy do przepisów kuchni międzynarodowej.

Przykładowe dania:

  • Pierogi z cielęciną i suszonymi pomidorami
  • Uszka z mięsem
  • Uszka z kapustą i grzybami leśnymi
  • Pierogi ruskie, ze szpinakiem, z soczewicą
  • Pierogi z kaszą gryczaną, twarogiem i cebulką
  • Naleśniki z serem
  • Naleśniki z prażonym jabłkiem i cynamonem
  • Krokiety jajeczne, meksykańskie, z kapustą i grzybami
  • Kopytka
  • Leniwe
  • Cepeliny
  • Kotlety drobiowe
  • Kotlety z indyka
  • Kotlety cielęce
  • Sznycle z indyka
  • Filet pieczony ze szpinakiem i fetą
  • Udka faszerowane 
  • Pulpety i klopsiki drobiowe 
  • Lasagne 
  • Gołąbki z mięsem oraz jarskie z kaszą gryczaną
  • Tarty warzywne
  • Zupy domowe t.j. krupnik, pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, jarska z soczewicy oraz zupy krem
  • Ryby faszerowane
  • Ryba po grecku
  • Śledź w śmietanie
  • Dorsz pieczony na parze z warzywami
  • Sałatki i surówki.

Wyśmienite pasztety mięsne:

  • z perliczki
  • z królika
  • z gęsi
  • z kaczki ze śliwką
  • z dzika z zielonym pieprzem
  • z sarny
  • z zająca

oraz jarskie:

  • z soczewicy czerwonej z czarnuszką
  • z ciecierzycy
  • z selera
  • z dyni
  • z cukinii