Zapraszamy na gorące obiady

Godziny odbioru 12:30 - 14:30


Cd poniedziałku do piątku przygotowujemy dwie propozycje do wyboru: obiad tradycyjny i obiad dietetyczny.
Zapraszamy!

Przyjmujemy również zamówienia telefoniczne: 22 8330099

Godziny otwarcia

Sklep - Potocka
Poniedziałek – Piątek: 9.00 – 19.00
Sobota: 9.30 – 13.30
Niedziela: nieczynne

SKARBY SMAKU PRODUCENT GARMAŻERKI EKOLOGICZNEJ I TRADYCYJNEJ

Zakład produkcyjny

W odpowiedzi na oczekiwania naszych klientów Skarby Smaku uruchomiły własną produkcję wyrobów garmażeryjnych. Dołożyliśmy starań, aby nasze firmowe produkty wyróżniały się pod wieloma względami. Przygotowywane przez nas produkty:

  • nie zawierają konserwantów,
  • pozbawione są wzmacniaczy smaku i zapachu,
  • dzięki zastosowaniu metody szokowego schładzania nasze produkty są zawsze świeże i długo utrzymują przydatność do spożycia

Dysponując własnym zapleczem produkcyjnym:

  • automatycznie odpowiadamy na zapytania i zapotrzebowanie Klienta,
  • realizujemy indywidualne zamówienia od firm i osób prywatnych,
  • zapewniamy wykorzystanie w produkcji sprawdzonych półproduktów wysokiej jakości,
  • gwarantujemy jakość produkcji na podstawie wdrożonych w zakładzie norm dotyczących:

Dobrej Praktyki  Produkcyjnej (GMP),
Dobrej Praktyki  Higienicznej (GHP) z elementami HACCP,

Wyroby Skarby Smaku są do kupienia w naszym
sklepie przy ul. Potockiej 14 na Żoliborzu jak również w każdą sobotę na Bio Bazarze przy ul. Żelaznej.

Zapraszamy do współpracy odbiorców hurtowych!

Specjalizujemy się w wypieku delikatesowych pasztetów mięsnych i jarskich. Przygotowujemy również pasztety z surowców nie zawierających glutenu.

Nasi kucharze codziennie przygotowują m.in.:

Placki, placuszki, racuchy,

Kluski, kluseczki i pyzy,

Na słodko, słono i wytrawnie.

 

Podstawą naszych dań jest kuchnia polska, ale również sięgamy do przepisów kuchni międzynarodowej.

Przykładowe dania:

  • Pierogi z cielęciną i suszonymi pomidorami
  • Uszka z mięsem
  • Uszka z kapustą i grzybami leśnymi
  • Pierogi ruskie, ze szpinakiem, z soczewicą
  • Pierogi z kaszą gryczaną, twarogiem i cebulką
  • Naleśniki z serem
  • Naleśniki z prażonym jabłkiem i cynamonem
  • Krokiety jajeczne, meksykańskie, z kapustą i grzybami
  • Kopytka
  • Leniwe
  • Cepeliny
  • Kotlety drobiowe
  • Kotlety z indyka
  • Kotlety cielęce
  • Sznycle z indyka
  • Filet pieczony ze szpinakiem i fetą
  • Udka faszerowane 
  • Pulpety i klopski drobiowe 
  • Lasagne 
  • Gołąbki z mięsem oraz jarskie z kaszą gryczaną
  • Tarty warzywne
  • Zupy domowe t.j.krupnik, pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, jarska z soczewicy oraz zupy krem
  • Ryby faszerowane
  • Ryba po grecku
  • Śledź w śmietanie
  • Dorsz pieczony na parze z warzywami
  • Sałatki, sałateczki i surówki

Wyśmienite pasztety mięsne:

  • z perliczki
  • z królika
  • z gęsi
  • z kaczki ze śliwką
  • z dzika z zielonym pieprzem
  • z sarny
  • z zająca

 

Oraz jarskie:

 

  • z soczewicy zielonej
  • z ciecierzycy
  • z selera z kozieradką
  • z dyni z imbirem