Nowy zakład produkcyjny

Skarby Smaku od lat zajmują się produkcją żywności tradycyjnej i ekologicznej. Wyspecjalizowaliśmy się w oferowaniu najwyższej jakości produktów garmażeryjnych przygotowywanych w sposób domowy z naturalnych składników i bez stosowania dodatków w rodzaju polepszaczy smaków lub konserwantów.
Część produktów z naszej oferty jest objętych Certyfikatem Ekologicznym, który jest corocznie audytowany i odnawiany przez przedstawicieli PCBiC.


Planując dalszy rozwój naszej spółki oraz oczywiście z chęci dostarczania Klientom jak najlepszych jakościowo potraw Skarby Smaku uruchomiły nowy zakład produkcyjny.

 

Mieści się on w naszej nowej siedzibie przy ul. A. Magiera 13A i zapewnia dużo lepsze i nowocześniejsze warunki zarówno produkcji jak i pracy kucharzy. Na powierzchni ponad 400 metrów kwadratowych znajdują się dwie w pełni wyposażone kuchnie, infrastruktura magazynowa i logistyczna oraz część socjalna dla załogi. Kuchnie wyposażone są miedzy innymi w piece konwekcyjno-parowe firmy Rational. Zarówno uzgodnienie projektu technologicznego zakładu jak i sam jego odbiór został bez uwag przeprowadzony przez Państwową Inspekcję Sanitarną.

Obok nowego zakładu znajdą Państwo sklep Skarby Smaku, gdzie można kupić produkowane przez nas potrawy lub po prostu zamówić i zjeść na miejscu w części barowej (więcej informacji).

 

Niezmiennie dokładamy starań, aby nasze firmowe produkty wyróżniały się pod wieloma względami. Przygotowywane przez nas produkty:

  • nie zawierają konserwantów,
  • pozbawione są wzmacniaczy smaku i zapachu,
  • dzięki zastosowaniu metody szokowego schładzania nasze produkty są zawsze świeże i długo utrzymują przydatność do spożycia

Dysponując własnym zapleczem produkcyjnym:

  • automatycznie odpowiadamy na zapytania i zapotrzebowanie Klienta,
  • realizujemy indywidualne zamówienia od firm i osób prywatnych,
  • zapewniamy wykorzystanie w produkcji sprawdzonych półproduktów wysokiej jakości,
  • gwarantujemy jakość produkcji na podstawie wdrożonych w zakładzie norm dotyczących:

Dobrej Praktyki  Produkcyjnej (GMP),
Dobrej Praktyki  Higienicznej (GHP) z elementami HACCP,

Wyroby Skarby Smaku są do kupienia w naszych sklepach oraz na Bio Bazarze w Warszawie i Katowicach.

Zapraszamy do współpracy odbiorców hurtowych!

Specjalizujemy się w wypieku delikatesowych pasztetów mięsnych i jarskich. Przygotowujemy również pasztety z surowców nie zawierających glutenu.

Nasi kucharze codziennie przygotowują m.in.:

  • Placki, placuszki, racuchy,
  • Kluski, kluseczki i pyzy,
  • Na słodko, słono i wytrawnie.

Podstawą naszych dań jest kuchnia polska, ale również sięgamy do przepisów kuchni międzynarodowej.

Przykładowe dania:

  • Pierogi z cielęciną i suszonymi pomidorami
  • Uszka z mięsem
  • Uszka z kapustą i grzybami leśnymi
  • Pierogi ruskie, ze szpinakiem, z soczewicą
  • Pierogi z kaszą gryczaną, twarogiem i cebulką
  • Naleśniki z serem
  • Naleśniki z prażonym jabłkiem i cynamonem
  • Krokiety jajeczne, meksykańskie, z kapustą i grzybami
  • Kopytka
  • Leniwe
  • Cepeliny
  • Kotlety drobiowe
  • Kotlety z indyka
  • Kotlety cielęce
  • Sznycle z indyka
  • Filet pieczony ze szpinakiem i fetą
  • Udka faszerowane 
  • Pulpety i klopsiki drobiowe 
  • Lasagne 
  • Gołąbki z mięsem oraz jarskie z kaszą gryczaną
  • Tarty warzywne
  • Zupy domowe t.j. krupnik, pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, jarska z soczewicy oraz zupy krem
  • Ryby faszerowane
  • Ryba po grecku
  • Śledź w śmietanie
  • Dorsz pieczony na parze z warzywami
  • Sałatki i surówki.

Wyśmienite pasztety mięsne:

  • z perliczki
  • z królika
  • z gęsi
  • z kaczki ze śliwką
  • z dzika z zielonym pieprzem
  • z sarny
  • z zająca

oraz jarskie:

  • z soczewicy czerwonej z czarnuszką
  • z ciecierzycy
  • z selera
  • z dyni
  • z cukinii